Sözleşme Uyuşmazlıklarında Talep Yönetimi (18 Mayıs 2024) - Pekcanıtez / Yeniocak

(Katılımcı yorumlarını incelemek için lütfen buraya tıklayınız...)

Sözleşme Uyuşmazlıklarında Talep Yönetimi (Claim Management), sözleşme kaynaklı uyuşmazlıkların doğru şekilde yönetilebilmesi için titizlikle yürütülmesi gereken bir süreçtir. Uyuşmazlık çözümlerinde hukuktan beklediğimiz faydayı elde edebilmek için, zamanlama ve içerik itibariyle "doğru talep" kritik öneme sahiptir. Önemli olduğu kadar da uzmanlık isteyen zor bir konudur.

Özellikle avukatların ve sözleşme yönetimi aşamalarında görevli hukukçu olmayan yöneticilerin, ihtar/ihbar aşamalarından başlayarak dava/anlaşma sürecinin sonuna kadar talepleri etkin ve doğru şekilde yönetmek gibi önemli bir görevleri vardır. Bu konuda uygulama ağırlıklı ve problem odaklı eğitimlerin ise, yok denecek kadar az olduğu söylenebilir.

İşte bu ihtiyacın giderilmesine hizmet etmek üzere Yeniocak Sözleşme Akademisi olarak, tüm eğitimlerimizde olduğu gibi, uygulama ağırlıklı ve özgün bir içerik hazırladık.

Çalışmamızda; talep stratejileriyle ilgili önemli uyarılar, ipuçları ve güncel yargı kararı örnekleri katılımcılarla paylaşılmakta ve bazı dava dilekçelerinden örnek talep kurguları incelenerek analiz edilmektedir.

Sözleşme Uyuşmazlıklarında Talep Yönetimi adlı çalışmamızda uyuşmazlık türlerinin tamamına değinilmemekte, özellikle temerrüt ve sonuçları üzerinde durulmaktadır.

* Daha önce Prof. Dr. Umut Yeniocak tarafından online verilen bu eğitim, ilk kez, çok kıymetli Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez hocamızla birlikte ve yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Eğitimde yer alan alt başlıklar:

- Temerrüt

- Aynen ifa

- Gecikme tazminatı / Faiz

- İfadan vazgeçme

- Sözleşmeden dönme/fesih

- Olumlu/Olumsuz zarar ayırımı

- İhtiyati tedbir

- Terditli talep stratejileri

- Islah

* Sözleşme Uyuşmazlıklarında Talep Yönetimi eğitimi;18 Mayıs 2024 günü, 14.00-17.00 saatleri arasında, Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir.

* Tüm katılımcılara, Yeniocak Sözleşme Akademisi tarafından katılım belgesi düzenlenerek, whatsapp yoluyla gönderilecektir.

Sunum sırasında kullanılan ve örnek karar özetlerini de içeren slaytlar, pdf dosya olarak tüm katılımcılara whatsapp yoluyla gönderilecektir.

* Toplam 3 saatlik programımıza katılım bedeli KDV dahil 600 (altıyüz) TL olup kontenjan 200 kişiyle sınırlıdır.

* Eğitimden elde edilen gelir Ahbap Derneği'ne bağışlanacaktır.

* Kayıt olmak isteyenlerin, ödemelerini aşağıdaki banka hesabına yaptıktan sonra dekontu ve fatura kesilecek kişiye ait aşağıdaki bilgileri mail ya da whatsapp yoluyla iletmeleri gerekmektedir.

- Ad/soyad (Şirket ise şirket unvanı)

- TC Kimlik No (Şirket ise vergi numarası)

- Vergi Dairesi

- Adres ve

- Mail adresi

* Kayıt bedelinin yatırılacağı banka hesap bilgileri:

- Yeniocak Eğitim ve Danışmanlık Ltd. Şti. / İş Bankası Kanyon/İstanbul Şubesi

IBAN: TR870006400000112350150721

* Dekont ve fatura bilgilerinizi iletmek ve sorularınız için; [email protected] adresini ya da 0552 692 82 82 nolu whatsapp hattını kullanabilirsiniz.

@sozlesmeakademisi