Prof. Dr. Umut Yeniocak

Prof. Dr. Umut Yeniocak, 2002 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

 

Anonim ve Limitet Şirket Hisselerinin Haczi konulu teziyle İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku Bölümü’nde yüksek lisans öğrenimini tamamladı.

 

Gelir Paylaşımına Dayalı İnşaat Sözleşmesi konulu çalışmasıyla, İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı.

 

Franchise Sözleşmesi adlı kitabı ve diğer akademik çalışmalarıyla girdiği doçentlik sınavında başarılı bulunarak 2017'de doçent oldu.

 

Köln Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi. Şubat 2023'te Prof. Dr. unvanını aldı.

 

2004 yılından bu yana İstanbul'da serbest avukatlık yapan Prof. Yeniocak hâlen, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ders vermekte, Türkiye Barolar Birliği Yasa İzleme Merkezi ve TBB Eğitim Merkezi’ndeki çalışmalarını sürdürmektedir.

 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, THY, TÜPRAŞ, HAVELSAN, TÜBİTAK SAGE, TMSF, İLBANK gibi çok sayıda kurum için, sözleşme hukuku eğitimleri tasarlayıp uygulamıştır.

 

İstanbul Tahkim Merkezi ve TBB Tahkim Merkezi gibi kurumlarda hakemlik yapan Yeniocak, İstanbul'da kurduğu Yeniocak Sözleşme Akademisi bünyesinde eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini yürütmektedir.

 

Yayımlanan kitapları:

 

Sosyal Medya: @umutyeniocak