FIDIC Sözleşmeleri Atölyesi

 (Katılımcı yorumlarını incelemek için lütfen buraya tıklayınız...)

Federation Internationale Des Ingenieurs Conseils (FIDIC), müşavir mühendislerin uluslararası meslek kuruluşu olarak, Fransa, Belçika ve İsviçre temsilcileri tarafından 1913 yılında kurulmuştur.

FIDIC, kurulduğu tarihten bu yana edindiği know-how sayesinde çeşitli inşaat projelerinde kullanılmak üzere sözleşme formatları hazırlayarak yayımlamakta ve sözleşmelerle ilgili yaşanan tecrübeleri dikkate alarak sözleşmelerde güncellemeler yapmaktadır. Bu güncellemelerin sonuncusu, 2017 yılında gerçekleştirilmiştir.

FIDIC Sözleşmeleri Atölyesinde, FIDIC tarafından yayımlanan temel sözleşme formatlarından;

  • Red Book (Conditions of Contract for Construction), 
  • Yellow Book (Conditions of Contract for Plant & Design-Build) ve 
  • Silver Book (Engineering, Procurment ve Contruction (EPC) / Turnkey Projects)

üzerine karşılaştırmalı analizler ve uyuşmazlık örnekleri üzerinde çalışmalar yapılmaktadır.

* İnteraktif yöntemle yapılan bu çalışmalar sırasında, Doç. Dr. Umut Yeniocak tarafından daha önce dava dosyalarında yazılan mütalaalar, örnek dava dosyaları ve danışmanlık deneyimlerinden aktarımlar yapılmakta ve her katılımcı soru-cevap yöntemiyle birebir görüş alışverişinde bulunma fırsatına sahip olmaktadır.

Gerçek anlamda bir Atölye çalışması yapılabilmesi için Atölyemizde, 20 kişilik kontenjan sınırlaması uygulanmaktadır.

* FIDIC Sözleşmeleri Atölyesi, toplam altı saatlik (saat 10.00 – 16.00 arası) bir program şeklinde organize edilmektedir.

Sorularınızı ve kayıt taleplerinizi iletmek için; [email protected] adresine ya da 0552 692 8282 nolu whatsapp hattına yazabilirsiniz.

@sozlesmeakademisi